Artiklar

none
6 december 2022 Södertäljes nya sökverktyg ska minska felvalen

Södertälje kommun har byggt om sin gymnasiewebb och skapat ett sökverktyg som hjälper eleverna att se sina möjligheter inför gymnasievalet.

none
31 oktober 2022 Ny satsning för att locka fler att bli undersköterskor

Vård- och omsorgscollege Stockholm och omsorgsbolaget Humana gör en gemensam insats på den digitala gymnasiemässan 22–23 november för att locka fler att utbilda sig till undersköterskor.

none
4 maj 2022 Regional dialog: Hur får vi fler att klara gymnasiet?

Hur får vi fler elever att klara sin gymnasieutbildning? Det var temat på det senaste tillfället för regional dialog – ett forum för att diskutera gymnasieregionens utveckling och utmaningar.

none
3 maj 2022 Gymnasiebehovsrapporten 2022

Storsthlm har släppt Gymnasiebehovsrapporten 2022. Den visar trender och sökmönster i Stockholms läns gymnasieregion och är ett stöd och underlag för kommunernas och de fristående aktörernas planering.

none
20 april 2022 Samhälls- och ekonomiprogrammet populärast i Stockholm

Nu har de preliminära antagningsgränserna till gymnasieskolorna i Stockholms län, Håbo och Gnesta publicerats. Populärast att söka till i första hand är ekonomiprogrammet med 6924 sökande medan samhällsvetenskapsprogrammet har 6248 sökande.

none
7 december 2021 Ökad kvalitet på yrkesprogram med branschsamverkan

För att möta den framtida arbetsmarknadens behov behöver fler ungdomar välja yrkesprogram Detta är fortsatt en av de största utmaningarna inom den gemensamma gymnasieregionen. Samverkan med företag och branscher, samt ökad kvalitet och högskolebehörighet, kan vara vägen framåt.

none
1 juli 2021 Slutantagning till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2021

Den första juli presenterades slutantagningen till gymnasie- och gymnasiesärskolan i Stockholms län inklusive Håbo kommun som ingår i den gemensamma gymnasieregionen. Här hittar du en sammanfattning av statistiken jämfört med föregående år.

none
26 maj 2021 Regional dialog – gemensam gymnasieregion

I maj höll Storsthlm en regional dialog om den gemensamma gymnasieregionen där bland annat gymnasiebehovsrapporten för 2021 presenterades. Under dialogen låg fokus bland annat på kommunernas klusterarbete, något man även kan läsa mer om i rapporten.

Visa cookie-information