Hej Peter Vesterholm!

10 oktober 2023

Peter Vesterholm

Den 14 augusti tillträdde du som verksamhetschef för regional samverkan hos oss på Storsthlm. Vad var det som lockade dig till oss?

Jag lockades dels av det fokus som ligger i Storsthlms nya strategiska inriktning och den ambition att nå konkreta resultat och framdrift som inriktningen innebär. Jag lockas också av att bidra till ökat samarbete mellan våra medlemskommuner och Region Stockholm. Jag inbillar mig att min breda och långa erfarenhet av samarbete mellan olika aktörer och de mellanrum som tenderar att uppstå kan komma väl till pass. Jag upplever att det är viktigt, spännande och roligt uppdrag jag fått och det lockade mig också så klart.

 

Vad ingår i ditt uppdrag?

Dels är jag en del av ledningsgruppen för Storsthlm och på så sätt har jag ett delansvar för allt som Storsthlm gör och dels ansvarar jag för enheten Regional samverkan som omfattar alla de fyra strategiska områdena, God och nära vård och omsorg, Infrastruktur, Digitalisering samt Gemensam gymnasieregion. Hos mig finns även Energikontoret, Kust- och vattenvårdsförbundet och lite annat smått och gott. Gymnasieantagningen är dock en egen enhet med en egen chef. Enkelt uttryckt rapporterar alla Storsthlms processledare samt några övriga medarbetare med lite olika uppdrag till mig. 

 

Ser du några utmaningar i ditt uppdrag? 

Storsthlms uppdrag är utmanande i sig. Våra 26 medlemskommuner vill ibland olika, har olika förutsättningar och politiskt styre men det finns också mycket som förenar och att verka i den kontexten är både utmanande och stimulerande!

 

Vad har du gjort tidigare?

Jag har arbetat drygt 30 år i offentlig sektor och inledde som lärare i Nacka kommun under 90-talet och det var också där och då jag fick mitt första chefsuppdrag. Därefter har jag verkat som chef i drygt 20 år inom Kronofogden, Arbetsförmedlingen, Stockholms stad, Botkyrka kommun, Värmdö kommun och Nynäshamns kommun. Jag har inom kommuner arbetat inom sex olika fackförvaltningar samt ett kommunalt bolag och varit chef inom både kärnverksamhet, stöd och stab samt kommunledning. Jag är inte expert inom något område men tror mig kunna en del om hur kommuner fungerar och hur samarbete för bättre resultat kan fungera. Vid sidan av mina civila arbeten har jag varit internationell och allsvensk domare i fotboll och har idag en bisyssla som coach för en grupp elitdomare i fotboll. 

 

Vad ser du fram emot i höst? 

Jag ser i princip fram emot allt men självklart är det särskilt roligt att komma till en ny arbetsplats precis i inledningen av budget- och verksamhetsplaneringsperioden. Det ger ju en reell möjlighet att påverka på riktigt. Sen ser jag fram emot att sätta mig in i alla delar av mitt och Storsthlms uppdrag samt att lära känna både kollegor och medarbetare samt medlemskommunernas ledande tjänstepersoner och förtroendevalda. 

Kategorier: Storsthlm
Visa cookie-information