Artiklar

none
15 maj 2023 Sammanfattning från styrelsen den 11 maj 2023

Styrelsen fattade bland annat beslut om uppdrag för två politiska styrgrupper, styrgrupp infrastruktur och bostadsbyggande och styrgrupp digitalisering. Ledamöter till Strukturfondpartnerskapet och Energikontoret valdes. Därutöver fick styrelsen återrapport från 2022 och plan för 2023 om arbetet gällande den regionala samverkans- och stödstrukturen (RSS).

none
15 maj 2023 Hallå där Tomas Selin, ordförande för den politiska styrgruppen för Gymnasieregionen!

Vilka är de viktigaste och prioriterade områdena för den gemensamma gymnasieregionen under kommande mandatperiod?

none
4 maj 2023 Nu är årets gymnasiebehovsrapport här!

Nu har Storsthlm släppt den nionde upplagan av Gymnasiebehovsrapporten. I årets rapport märks bland annat att ekonomiprogrammet blivit det största programmet och att det finns många lediga platser på yrkesutbildningarna.

none
27 april 2023 Nytt stödmaterial för att främja psykisk hälsa hos förskolebarn

De första åren i ett barns liv är avgörande för den fortsatta utvecklingen. Därför är det viktigt att tidigt göra insatser för att främja den psykiska hälsan hos alla barn, men också att upptäcka tecken på ohälsa redan på ett tidigt stadium och erbjuda anpassade insatser för att stärka barnets mående. Men hur går man till väga i praktiken? Nu finns ett webbaserat stödmaterial tillgängligt för förskolor som vill utveckla sitt hälsofrämjande och förebyggande arbete.

none
17 april 2023 Ekonomiprogrammet populärast i Stockholm

Nu har de preliminära antagningsgränserna till gymnasieskolorna i Stockholms län, Håbo och Gnesta publicerats. Flest förstahandssökande har ekonomiprogrammet med 7 500 sökande, följt av samhällsvetenskapsprogrammet med 6 100 sökande.

none
12 april 2023 Fysisk gymnasiemässa med fokus på yrkesprogram

Gymnasiemässan kommer tillbaka till Stockholmsmässan den 21–23 november. I år ligger extra fokus på yrkesprogrammen.

none
31 mars 2023 Storsthlms nyhetsbrev nr 2, 2023

I detta nummer sammanfattar vi förbundsmötet och Mötesplats Storsthlm som gick av stapeln den 23 mars 2023, och berättar om den nya strategiska inriktningen och Storsthlms nya styrelse.

none
24 mars 2023 Ny strategisk inriktning för Storsthlm

Under perioden 2023–2026 prioriterar Storsthlm fyra samverkansområden: gemensam gymnasieregion, infrastruktur, god och nära vård samt digitalisering. Dessa presenteras närmare i vår nya strategiska inriktning.

none
8 mars 2023 Gymnasieantagningens sidor finns nu på fler språk

Gymnasieantagningen har sedan tidigare ett antal webbsidor på engelska. Nu har man även översatt dessa till arabiska, ryska, somaliska, tigrinska och ukrainska. 

Visa cookie-information