Den gemensamma ungdoms- och elevdatabasen

Ungdoms- och elevdatabasen (UEDB) innehåller uppgifter om samtliga ungdomar mellan 16-19 år. Både de som går i gymnasie- och gymnasiesärskolan och de som inte slutfört en gymnasieutbildning och är aktuella för det kommunala aktivitetsansvaret.

Databasen genererar ekonomiska underlag för utbetalning av interkommunala ersättningar och bidrag till fristående skolor från kommunerna.

UEDB används också för planering och uppföljning på lokal och regional nivå. I databasen går det till exempel att följa elevernas placeringar och rörelser inom gymnasiet. Kommunerna använder även UEDB som ett verktyg för att fullgöra det kommunala aktivitetsansvaret gentemot de elever som är aktuella för insatser.

Ny inloggning till UEDB

På tisdag den 23 februari ändras inloggningen till UEDB från användarnamn och lösenord till att du som användare loggar in med ditt bank-id.

Har du redan ett konto till UEDB?

Du som redan har ett personligt konto till UEDB behöver inte göra något förutom att du behöver ha ett bank-id. De användare som har ett konto till UEDB, men som inte har varit inloggade sedan våren 2020, har fått sina konton inaktiverade. För att öppna upp kontot igen, kontakta UEDB-support, se kontaktuppgifter nedan.

Behöver du ett konto för inloggning till UEDB?

Huvudmannen där användaren arbetar ansöker om ett konto för nya användare genom att kontakta UEDB-support med namn, personnummer och e-postadress (se mer information i handboken för UEDB). Supporten skapar därefter ett konto till UEDB och meddelar användaren när det är skapat. Användaren kan då logga in med bank-id.

Avsluta konto

När din tjänst hos huvudmannen upphör så ska även kontot avslutas i UEDB. Kontakta UEDB-support för att avsluta ett konto.

Frågor och support

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller behöver hjälp:
uedb-support@storsthlm.se

Om Storsthlms roll

Gymnasieantagningen Storsthlm ansvarar för driften och administrationen av UEDB sedan den implementerades i maj 2012.

Instruktioner UEDB

Aktuellt

 • Alla

  (15)

 • Press

  (8)

 • Kalenderhändelse

  (0)

 • Nyhet

  (7)

Visa filtrering
Inga resultat Ingen sökterm
Ladda fler