Fysisk gymnasiemässa med fokus på yrkesprogram

Gymnasieantagningen, Gemensam gymnasieregion / 12 april 2023

55506434 Smiling Biracial Disabled Businesswoman Looking Over

Gymnasiemässan kommer tillbaka till Stockholmsmässan den 21–23 november. I år ligger extra fokus på yrkesprogrammen.

Efter tre digitala upplagor arrangeras mässan till hösten återigen fysiskt. Mässan riktar sig främst till elever från Stockholms län, Håbo och Gnesta. Alla som ska göra sitt val till gymnasiet får då chansen att träffa representanter från både gymnasieskolor och branschorganisationer, samt studie- och yrkesvägledare.

– Vi har valt att fokusera extra på yrkesprogrammen i år eftersom det finns ett stort behov av kompetens på arbetsmarknaden. Dessutom vill vi visa på bredden av intressanta utbildningar i Stockholmsregionen, säger Marisell Novoa, projektledare på Gymnasieantagningen.

För att få en så bra mässa som möjligt för både besökare och utställare arbetar en referensgrupp med representanter från både kommunala och fristående huvudmän tillsammans med Stockholmsmässan och Gymnasieantagningen.

Från Stockholmsmässans håll ser man fram emot mässan:

– En mässa är ett oslagbart format för att skapa sig en bred och övergripande uppfattning om ett ämnesområde, så vi är verkligen glada att till slut kunna erbjuda Stockholmsområdets niondeklassare den möjligheten igen. Som kommunalt bolag känns de här mässorna där vi får bidra till en samhällsfunktion lite extra bra i magen, säger Maria Andersson, projektledare för Gymnasiemässan i ett pressmeddelande.

Läs pressmeddelandet om gymnasiemässan 2023.

Visa cookie-information