Sammanfattning från styrelsen den 12 oktober 2023

23 oktober 2023

Storsthlms kansli fick i uppdrag att upphandla, införa och förvalta en kommungemensam app för att underlätta tillgängligheten för ungdomar att få kuratorsstöd på länets ungdomsmottagningar.

Bland övriga ärenden fanns den ekonomiska uppföljningen av tertial 2 som styrelsen godkände, liksom en uppdatering av den regionala vattenförsörjningsplanen för Stockholms län, som även den godkändes.

Ökad tillgänglighet av kuratorsstöd på ungdomsmottagningarna

Det finns behov av att öka tillgängligheten till kuratorer på ungdomsmottagningar i länet genom att åstadkomma en och samma tekniska lösning på alla ungdomsmottagningar. Behovet av att snabbt, smidigt och enkelt kunna nå kuratorer finns dels identifierat i en gemensam samverkansöverenskommelse, dels genom den förstudie som gjorts hos ungdomar och personal på ungdomsmottagningar i länet.

Ungdomar har enligt samverkansöverenskommelsen rätt att söka till vilken mottagning de önskar. Att då mötas av olika tekniska lösningar för olika mottagningar, anses inte vara förenligt god tillgänglighet.

I stället för att varje kommun ska förvalta en egen teknisk lösning kan Storsthlm främja samverkan och bistå kommunerna i deras verksamhet genom att upphandla, förvalta och vidareutveckla en gemensam teknisk lösning. Storsthlm har under 2023 rekvirerat stimulansmedel öronmärkta för ungdomsmottagningarna som kan bekosta en teknisk lösning. Det finns flera leverantörer som kan erbjuda en i stort sett färdig produkt som motsvarar behoven.

Storsthlms kansli fick i uppdrag att upphandla, införa och förvalta en kommungemensam lösning.

 

Här kan du läsa föredragningslista, handlingar och protokoll i sin helhet.

Kategorier:
Visa cookie-information