Artiklar

none
1 november 2021 Digitaliseringens goda effekter inom samhällsbyggnadsområdet

Artificiell intelligens och nya digitala verktyg kommer i framtiden att ge oss nya möjligheter i stadsbyggnadsprocessen. Redan i dag kan vi exempelvis bedöma risker för översvämning, samt mäta dagsljus och buller, vilket är ett av många exempel på hur digitala verktyg leder oss fram till ökad effektivitet och kvalitet.

none
20 september 2021 Digitaliseringens goda effekter inom utbildningsområdet

Den 16 september bjöd Storsthlm in till ett seminarium om digitaliseringens goda effekter inom utbildningsområdet. Syftet med seminariet var att stötta kunskapsutbyte mellan länets kommuner och samlade runt 50 deltagare från olika kommuner i regionen. Moderatorer var Catrin Ditz och Nina Hammargren. Kommunerna Sigtuna, Värmdö, Botkyrka, Täby och Norrtälje delade generöst med sig av goda exempel från sina respektive digitaliseringsprojekt.

none
15 juni 2021 ”Att sminka grisen med tvärfunktionell mascara”

Vi har pratat med Anna Gärdin, framtidsdirektör i Huddinge om den förändringsresa som digitaliseringen innebär i kommunerna och vad hon ser behöver göras för att förflytta sig framåt på området.

none
20 april 2021 Digitaliseringens ekonomiska effekter

I november anordnade Storsthlms strategiska nätverk för digitalisering och ekonomi ett webbinarium på temat ”digitaliseringens ekonomiska effekter” som lockade över 70 deltagare från 22 olika kommuner i regionen. Förra veckan var det dags för nästa webbinarium på samma tema och även den här gången var det ett högt deltagande.

none
16 mars 2021 Kommunernas digitaliseringsutmaningar – "tillsammans kan vi utgöra en kraft för förändring"

Den 10 mars bjöd Storsthlm in till ett webbinarium om kommunal molntjänstanvändning för att ge kommunerna i regionen ett tillfälle att utbyte erfarenheter, lösningar och funderingar. Hela 24 av länets 26 kommuner deltog i mötet och utöver dem anslöt även sex utomregionala kommuner, ett kommunalt bolag, ett brandsvarsförbund, en statlig myndighet samt SKR.

none
25 november 2020 Digitaliseringens ekonomiska effekter

Hur arbetar kommunerna med digitalisering och kan vi se att den ger några ekonomiska effekter? Det var frågan när länets kommunala ekonomichefer och digitaliseringschefer möttes i november för att dela med sig av erfarenheter och case kopplat till digitalisering och ekonomi.

Visa cookie-information