Uppdragsekonom med intresse för samhällsutveckling

Vill du arbeta med samverkan och utveckling mellan kommunerna i Stockholmsregionen? Vill du bidra med ekonomisk analytisk kompetens till Stockholmsregionens utveckling, och samtidigt själv utvecklas? Då är kanske detta en roll för dig!

Verksamheten och rollen

Storsthlms uppdrag är att främja samverkan och utveckling så att de 26 kommunerna i Stockholms län bättre kan nå sina mål om välfärd och service för medborgarna. Vi fångar in det regionala perspektivet på kommunala frågor och leder samverkan för att hitta vägar framåt. På vårt kansli i centrala Stockholm arbetar ett 50-tal personer organiserade i fyra enheter; regional samverkan, gymnasieantagningen, kommunikation och processtöd samt ekonomi. Flertalet av Storsthlms uppdrag behöver i något avseende ta hänsyn till kommunernas ansträngda ekonomiska villkor. Därför finns ett behov av att stärka inslaget av ekonomiska analyser som en del av vårt arbete.

Som uppdragsekonom kommer du att samarbeta med våra process- och projektledare, utredare och andra medarbetare i politiskt prioriterade uppdrag med syftet att utveckla den regionala samverkan mellan länets kommuner. Du bidrar med din ekonomiska kompetens i uppdragen inom de fyra prioriterade områdena i Storsthlms strategiska inriktning; God och nära vård och omsorg, Infrastruktur, Digitalisering samt Gemensam gymnasieregion. Inom dessa områden kommer du att medverka både i processer som pågår över tid och i mer avgränsade projekt med exempelvis riktade stimulansmedel.

Din roll rör sig mellan operativ och strategisk nivå. Du deltar i de olika teamens dagliga arbete och uppdrag där du bidrar med ekonomikompetens samt stödjer ekonomienheten vid arbetstoppar såsom budgetprocessen, tertialuppföljning och årsredovisning. Föredragningar för politiska styrgrupper och strategiska nätverk förekommer också.

Du ansvarar för omvärldsbevakning och analys av Stockholmskommunernas ekonomiska förutsättningar genom att analysera utredningsförslag, propositioner, utredningar, rapporter och statistik, men också marknadsekonomiska förutsättningar som påverkar kommunernas ekonomi. Du arbetar exempelvis med analys kring effekter av förändringar i statsbidrag, regelverk och lagstiftning, mellankommunala samarbeten och samverkan med Region Stockholm. Du gör kostnadsjämförelser mellan organisationer och verksamheter samt analyserar underlag inför förhandlingar där kostnadsfördelning kan var aktuellt.

Ett årligt återkommande uppdrag är till exempel framtagande av underlag för beslut om länets gemensamma gymnasieprislista.

I rollen som uppdragsekonom rapporterar du till verksamhetschef Regional samverkan.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • ekonomiskt inriktad högskoleutbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomisk utrednings- och analysarbete inom offentlig verksamhet
  • kunskap om den kommunala ekonomin, ekonomistyrningen, statsbidrag, etc och förståelse för beroenden och villkor mellan såväl stat och kommun som mellan kommun och region
  • stor vana av att producera dokument och presentera tydligt och kommunikativt såväl muntligt som skriftligt
  • mycket god förmåga uttrycka dig på svenska i tal och skrift
  • behärskar engelska väl i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • projektledar- eller chefserfarenhet
  • kunskap om Stockholmsregionen.

Som person är du analytisk, leveranssäker och arbetar strukturerat. Du kan utifrån stor mängd information från olika källor dra relevanta slutsatser och se samband och konsekvenser. Eftersom du kommer att medverka i uppdrag inom olika sakområden krävs både nyfikenhet och flexibilitet. Det krävs också uthållighet i kombination med strategisk förmåga och helhetsperspektiv. Du arbetar självständigt, men det är avgörande för rollen att du är duktig på att samarbeta. Rollen kräver också god förmåga att företräda verksamheten externt samt skapa och upprätthålla goda relationer med medlemsrepresentanter. Att du har ett lyhört och konsultativt förhållningssätt är också en förutsättning för att lyckas i rollen eftersom vår verksamhet handlar om samverkan och samarbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

För dig, som är intresserad av samhällsutveckling, erbjuder vi en unik möjlighet att få medverka i de centrala processerna inom samarbetet mellan kommunerna i landets hetaste tillväxtregion. Du får möjlighet att bidra med din ekonomiskanalytiska kompetens till Stockholmsregionens utveckling, och samtidigt själv utvecklas. På Storsthlm är vi prestigelösa och arbetar teamorienterat – och vi har roligt ihop när vi tar oss an dessa komplexa uppdrag och skapar samverkan i länet. Vi är en arbetsplats med korta beslutsvägar och där vi lär oss när vi arbetar och tar nya vägar då vi behöver. Vi sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.

Information och kontakt

Tjänsten är en tillsvidare heltidsanställning.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, som hjälper oss med denna rekrytering, på telefon 070-995 58 88.

Har du frågor om tjänsten går det även bra att kontakta Peter Vesterholm, verksamhetschef Regional samverkan, på telefon 073-917 94 02 alternativt via e-post till peter.vesterholm@storsthlm.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 30 november.
Urval kan komma att ske löpande.

Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Du ansöker med CV och personligt brev via chefspoolen.se 

Ansök här!

 

Visa cookie-information