Processledare/projektledare till Storsthlm

Vill du arbeta med samverkan och utveckling mellan kommunerna i Stockholmsregionen? Är du en driven process- och/eller projektledare som är intresserad av att både självständigt och i samarbeten leda olika processer och projekt? Då har vi en intressant tjänst för dig!

Verksamheten och rollen

Storsthlms uppdrag är att främja samverkan och utveckling så att de 26 kommunerna i Stockholms län bättre kan nå sina mål om välfärd och service för medborgarna. Vi fångar in det regionala perspektivet på kommunala frågor och leder samverkan för att hitta vägar framåt. På vårt kansli i centrala Stockholm arbetar ett 50-tal personer organiserade i fyra enheter; regional samverkan, gymnasieantagningen, kommunikation och processtöd samt ekonomi.

I rollen som process- och projektledare hos oss arbetar du med politiskt prioriterade uppdrag i syfte att utveckla den regionala samverkan mellan länets kommuner. I din roll företräder du Storsthlm genom att skapa och utveckla relationer och nätverk med tjänstemän och förtroendevalda från länets kommuner, och med regionala och nationella aktörer.

De fyra prioriterade områdena i Storsthlms strategiska inriktning är; God och nära vård och omsorg, Infrastruktur, Digitalisering samt Gemensam gymnasieregion. Inom dessa områden kommer du att medverka både i processer som pågår över tid och i mer avgränsade projekt med exempelvis riktade stimulansmedel. Du samarbetar nära andra process- och projektledare och bidrar med din kompetens i deras uppdrag, samt med bland annat kommunikatörer, ekonom och uppdragssekreterare. Du rapporterar till verksamhetschef Regional samverkan.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

 • relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • flera års erfarenhet av process- och/eller projektledning
 • dokumenterad erfarenhet inom något eller några av våra prioriterade områden (god och nära vård och omsorg, infrastruktur, digitalisering, gemensam gymnasieregion)
 • erfarenhet av arbete i kommun alternativt samverkan mellan kommun och region
 • stor vana av att producera dokument och presentera tydligt och kommunikativt såväl muntligt som skriftligt
 • mycket god förmåga uttrycka dig på svenska i tal och skrift
 • behärskar engelska väl i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • projektledarutbildning
 • chefserfarenhet
 • erfarenhet inom flera av våra prioriterade områden
 • kunskap om Stockholmsregionen

Som person är du drivande, självständig, uthållig och har ett tydligt resultatfokus. Eftersom du kommer att medverka i uppdrag inom olika sakområden krävs både nyfikenhet, flexibilitet, analytisk förmåga och att ha ett strategiskt helhetsperspektiv. Rollen kräver en mycket god förmåga att företräda verksamheten externt samt skapa och upprätthålla goda relationer såväl internt som med medlemsrepresentanter. Att du har ett lyhört och konsultativt förhållningssätt är också en förutsättning för att lyckas i rollen eftersom vår verksamhet handlar om samverkan och samarbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter, många kontaktytor och möjlighet att påverka och göra skillnad ur ett samhällsperspektiv. På Storsthlm är vi prestigelösa och arbetar teamorienterat – och vi har roligt ihop när vi tar oss an dessa komplexa uppdrag och skapar samverkan i länet. Vi är en arbetsplats med korta beslutsvägar och där vi lär oss när vi arbetar och tar nya vägar då vi behöver. Vi sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.

Information och kontakt

Tjänsten är en tillsvidare heltidsanställning.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, som hjälper oss med denna rekrytering, på telefon 070-995 58 88.

Har du frågor om tjänsten går det även bra att kontakta Peter Vesterholm, verksamhetschef Regional samverkan, på telefon 073-917 94 02 alternativt via e-post till peter.vesterholm@storsthlm.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 3 december. Urval kan komma att ske löpande.

Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Du ansöker med CV och personligt brev via chefspoolen.se.

Ansök här.

 

Visa cookie-information