2018-04-24 | Nyhet

Storsthlm och GR är semifinalister i Guldlänken 2018

Uppdragsbild

Utmärkelsen Guldlänken 2018 premierar innovationer i offentlig verksamhet som har en märkbar effekt för medborgare eller verksamhet. Innovationerna ska även ha potential att spridas till andra offentliga verksamheter. Storsthlm och Göteborgsregionens kommunalförbund nomineras för sitt samarbete kring gymnasieantagning.

Gymnasieantagningen i de två regionerna berör årligen 42 000 sökande elever samt verksamhetsprocesser i 41 kommuner. Både Storsthlm och Göteborgsregionens kommunalförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (GR) ansvarar för denna på delegation av sina respektive medlemskommuner.

Tidigare har organisationerna utvecklat arbetssätt, processer och stödsystem var och en för sig. Men efter en inledande period av fördjupat och undersökande samarbete har organisationerna tagit steget att formalisera samarbetet i ett samverkansavtal med hög ambition och långsiktighet som grund. Nu har Storsthlm och GR nominerats till Guldlänken 2018 och är så här långt semifinalister.

Arrangörer av Guldlänken 2018 är Sveriges Kommuner och Landsting, Vinnova, staten genom Regeringskansliet och eSam samt konferensen Offentliga Rummet. Priset delas ut på Offentliga Rummet den 24 maj.

Läs mer om priset härlänk till annan webbplats