2019-11-13

Stort grattis till Sollentuna och Lidingö!

På Kvalitetsmässan i Göteborg vann Sollentuna kommun utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2019 och Lidingö stad vann Sveriges DigitaliseringsKommun 2019.

Sollentuna kommun tilldelas utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun 2019. Ett väl fungerande samspel mellan politiker och tjänstepersoner samt ett tydligt styrsystem är några av de faktorer som lyfts fram i juryns motivering. Prisutdelningen ägde rum under Kvalitetsmässans invigningsgala på GöteborgsOperan under tisdag kväll.

Utmärkelsen Sveriges KvalitetsKommun delas ut vartannat år i samband med Kvalitetsmässan i Göteborg, och går till den kommun som har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande.

– Vi har visionen om att vara Sveriges mest attraktiva kommun och ibland kan man få höra nästan lite kritiskt ”måste ni ligga i framkant inom alla områden, måste ni ha så höga ambitioner?” Svaret på det är faktiskt – ja, vi är skyldiga våra invånare det, våra brukare och våra företag, säger Henrik Thunes, ordförande i Kommunstyrelsen, Sollentuna kommun i ett pressmeddelande.

Även Lidingö stad tilldelas en utmärkelse, Sveriges DigitaliseringsKommun 2019, för att i ord och handling ha visat att det går att balansera effektivitet och innovation. Lidingö stad höjer servicen och kvaliteten samtidigt som de sparar på energin, klimatet och skattemedlen.

Till Sveriges DigitaliseringsKommun utses den kommun som har lyckats bäst med att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet.

Läs juryns motiveringar på Kvalitetsmässans webbplatslänk till annan webbplats