2018-09-25 | Nyhet

Övergång till ny utskrivningsprocess sker 14 november

Den 14 november 2018 sker övergången till en ny utskrivningsprocess i enlighet med lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Då kommer en ny version av IT-stödet WebCare att driftsättas. Det meddelar landstinget idag.

De nya arbetssätten som införs den 14 november gäller för alla verksamheter, inom landstinget och länets kommuner, som har ansvar för individer som bedöms ha behov av vård- och/eller omsorg efter utskrivning från sjukhus. Fram till 14 november gäller samma rutiner för utskrivningsprocessen som idag.

I samband med övergången till de nya arbetssätten ersätts den nuvarande versionen av WebCare med en ny version som är anpassad till de nya arbetssätten. Vid övergången behöver användare av WebCare föra över information om aktiva ärenden manuellt. Mer information om hur detta ska gå till kommer inom kort.

För att vårdgivare ska kunna förbereda sig inför övergången till nya arbetssätt har informations- och utbildningsmaterial tagits fram. Det finns härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information om nya WebCare

Funktionsbeskrivning, manualer samt Frågor och svar om nya WebCarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

E-utbildningar för vårdpersonal om Webcare och de nya arbetssätten finns på Lärtorget:

Utbildningsmiljö för nya WebCarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid frågor, kontakta Åsa Danielsson, verksamhetschef, Storsthlm, eller Charlotte Damberg, processledare, Storsthlm

Har du frågor om de nya arbetssätten? Mejla din fråga till samverkanutskrivning.hsf@sll.se