2019-08-13 | Nyhet

ÖDIS är finalist i tävlingen RegioStars

REGIOSTARS Awards 2019 finalist

Stockholmskommunernas gemensamma öppna data-initiativ ÖDIS är nominerade till den prestigefyllda tävlingen RegioStars, som belönar Europas mest innovativa regionala projekt.

RegioStars är ett pris som Europeiska kommissionen årligen delar ut till EU-finansierade projekt. Tävlingen belönar lyckade projekt och nya sätt att jobba med regional utveckling. Målet är att inspirera andra regioner och projektledare inom hela Europa.

– I år var det fler bidrag i tävlingen än någonsin och därför är det extra kul att ÖDIS uppmärksammas. Nomineringen är ett kvitto på att vi är starkare tillsammans och att våra gemensamma ansträngningar skapar stor nytta för invånarna, säger Beatrice Sablone, projektledare på Storsthlm.

ÖDIS har nominerats i kategorin Främja digital omvandling, som en av 24 finalister av totalt 199 bidrag. Vinnaren kommer att presenteras den 9 oktober under European Week of Regions and Citieslänk till annan webbplats.

Om ÖDIS

ÖDIS drivs gemensamt av Stockholms stad och Storsthlm med 26 medlemskommuner. Projektet finansieras även av Tillväxtverket och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Syftet med ÖDIS är att skapa nya möjligheter till tillväxt och innovation för små och medelstora företag, genom att tillhandahålla regionalt täckande öppna data via standardiserade API:er. Prioriteringarna av vilka nya öppna data som ska tillhandahållas sker utifrån användarna av öppna data och deras behov.

I juni belönades projektet med SKL:s digitaliseringspris Guldlänken.