2019-06-05 | Nyhet

ÖDIS vinner Guldlänken 2019

– Priset är ett erkännande till alla kommuner i Stockholmsregionen som deltar i arbetet, säger Beatrice Sablone, projektledare på Storsthlm.

– Vi är väldigt glada över att ha vunnit Guldlänken och det betyder mycket att just samverkan var ett av nyckelorden i prismotiveringen, fortsätter Beatrice Sablone.

Projektet ÖDIS är en bred satsning för att öka användningen av öppna data i Stockholmsregionen, som drivs gemensamt av Stockholms stad och Storsthlm.

Guldlänken är ett prestigefyllt pris som delas ut av Sveriges Kommuner och Landsting, Vinnova och Regeringskansliet.

Motiveringen lyder:
"Projektet ÖDIS är ett gott exempel på hur vi kan utveckla en smartare välfärd, som innefattar nya arbetssätt och beteenden med stöd av ny teknik. ÖDIS har med hjälp av digitaliseringens möjligheter och med ett arbetssätt som utgår från efterfrågan och behov öppnat upp offentlig data.

De får vidare utmärkelsen för dess omfattande samverkan i en stor geografisk region där kommunförbundets medlemmar, invånare och näringsliv arbetat tillsammans. ÖDIS har ett prisvärt helhetsperspektiv med både regionalt och nationellt fokus som gör att lösningar och lärdomar kan spridas vidare samt ett inspirerande innovativt angreppssätt i hur projektet ska leda till användning av öppna data för ökad tillväxt i hela Stockholmsområdet.

ÖDIS är ett projekt som går före, som visar och bevisar kraften i att ha mod, behovet av färdledande kommuner, förbund eller regioner och allt som är möjligt när vi samverkar för att lösa morgondagens utmaningar med dagens alla möjligheter."

Läs mer om Guldlänkenlänk till annan webbplats

Läs mer om ÖDIS