2016-12-20 | Nyhet

Nu lanseras solkartan i Stockholmsregionen

Uppdragsbild

Källa: pexels.com

Nu har solkartan lanserats i Stockholmsregionen, ett kostnadsfritt verktyg för fastighetsägare som funderar på att installera solpaneler på taket. Bakom framtagandet ligger Kommunförbundet Stockholms län och Energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen.

Funderar man på att investera i solenergi är solkartan ett första steg; med den är det enkelt att göra en första bedömning av solinstrålningen på ett tak och hur mycket solenergi som kan produceras med solpaneler under ett år. Nu lanseras tjänsten runt om i Stockholmsregionen. Bakom framtagandet av solkartan står KSL och Energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen. Målgruppen är privatpersoner, föreningar och företag som vill investera i solpaneler.

Solkartan innehåller data för 20 av Stockholms läns 26 kommuner, inklusive Håbo kommun och är kostnadsfri att använda. Genom att söka på enskilda fastigheter kan man med solkartans hjälp beräkna potentialen för solel och solvärme i kWh per år och på så sätt definiera lönsamheten kring en investering i solpaneler.

Se hur solkartan fungerar på Energi- och klimatrådgivningens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster