Stöd till företag och bostadsrättsföreningar

Energikontoret Storsthlm hjälper företag och bostadsrättsföreningar på vägen genom att erbjuda hjälp och stöd i sitt energiarbete.

Du som företagare eller styrelsemedlem i en bostadsrättsförening är välkommen att höra av dig till oss för att få vägledning. Vi kan bland annat hjälpa dig med:

 • Vilka ekonomiska stöd som finns att söka
 • Var man hittar fakta och goda exempel på energieffektivisering
 • Stöd att komma vidare efter utförd energikartläggning
 • Seminarieträffar och tillfällen att utbyta erfarenheter med andra företag

Ekonomiskt stöd för energikartläggning

Fram till den 30 april 2020 finns det möjlighet för små och medelstora företag samt organisationer att få stöd från Energimyndigheten för att genomföra en energikartläggning. Stödet täcker upp till 50 procent av kostnaden, dock högst 50 000 kronor.

En energikartläggning är ett bra första steg att få koll på energianvändningen och minska konstaderna för energi. Ett sjuttiotal företag och organisationer i Stockholmsregionen har hittills sökt och fått beviljat stöd för energikartläggning. Här kan du läsa mer om ekonomiskt stöd för energikartläggning.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Energikontoret Storsthlm svarar gärna på frågor och hjälper till vid ansökan. Kontaktperson är Mia Simm.

Energitjänstenätverket Storsthlm

Energikontoret Storsthlm har tillsammans med EEF (Energieffektiviseringsföretagen)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster startat det kostnadsfria Energitjänstenätverket Storsthlm. Syftet med nätverket är att energitjänsteföretag ska få tillfälle att knyta kontakter, starta samarbeten och dra lärdom av varandras erfarenheter. Nätverket ska även vara en plattform för att presentera nya rön och goda exempel.

Om du är intresserad av Energitjänstenätverket Storsthlm är du välkommen att anmäla dig Mia Simm.

Projektet Regionala Noder

Energikontoret Storsthlm har i uppdrag att arbeta med energieffektivisering för små och medelstora företag genom projektet Regionala Noder fas 2. Projektet sker i samarbete med Energimyndigheten och medel kommer från EU:s regionala utvecklingsfond. Projektet pågår till och med 30 april 2021.

Nyhetsbrev till bostadsrättsföreningar

Energikontoret Storsthlm ger ut ett nyhetsbrev med fokus på energieffektivisering som riktar sig till bostadsrättsföreningar. Läs tidigare nyhetsbrev och påbörja en prenumeration på kommande brev från Energikontoret Storsthlm här.öppnas i nytt fönster

Logotyp för Europeiska regionala utvecklingsfonden
Logotyp för Energimyndigheten

 

 

Aktuellt

 • Alla

  (5)

 • Press

  (0)

 • Kalenderhändelse

  (0)

 • Nyhet

  (5)

Visa filtrering
Inga resultat Ingen sökterm
Ladda fler