Strategisk kommunikatör till Stockholmsregionens Europakontor i Bryssel

Vi söker en strategisk kommunikatör som vill leda och utveckla kommunikationsarbetet på Stockholmsregionens Europakontor i Bryssel. Tillsammans med fyra kollegor kommer du jobba med att bevaka Stockholmsregionens gemensamma politiska intressen inom EU och synliggöra Stockholmsregionen i Bryssel. Kontoret drivs och ägs av en förening där Stockholms stad, Region Stockholm och Storsthlm är huvudmedlemmar.

DIN ROLL blir att ansvara för och utveckla vårt kommunikationsarbete. Du kommer att ha en mångfacetterad roll som innefattar både strategiskt och operativt kommunikationsarbete. Din uppgift är att ta ett strategiskt helhetsgrepp och fortsätta utveckla vårt kommunikationsarbete och innehåll i våra kanaler (nyhetsbrev, webb, sociala medier, rapporter, möten, seminarier, evenemang, etc). Du analyserar, planerar, genomför och följer upp kommunikationsinsatser och ansvarar för att vår kommunikation är samordnad och aktuell. Som kommunikatör är du övergripande ansvarig för kontorets webbsida, sociala medier och som redaktör för vårt nyhetsbrev – På EU-agendan. Du arbetar tätt tillsammans med VD och de två policyhandläggarna och är ett kommunikativt stöd för hela verksamheten.

VI SÖKER dig som har erfarenhet av självständigt kommunikationsarbete. Du är kommunikativ och idérik och har ett brett samhällsintresse. Rollen kräver att du är en duktig skribent och att du uttrycker dig väl på både svenska och engelska. Du har ett öga för design och tycker det är viktigt att kommunikationen är både innehållsmässigt relevant och stilistiskt tilltalande. Du behöver ha koll på och tycka att det är roligt att jobba med kommunikation i sociala medier (främst Facebook, LinkedIn och Twitter). Vi förutsätter att du behärskar Office-programmen väl och du får också gärna ha erfarenhet av att arbeta i WordPress eller annat webbpubliceringsverktyg.

För att lyckas i rollen bör du även ha kunskap om EU:s institutioner och förståelse för politiskt styrda organisationer på lokal och regional nivå.

Du har någon form av eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller motsvarande. Franska och/eller flamländska/holländska är meriterande men inget krav.

VI ERBJUDER ett varierande arbete i en spännande internationell miljö där du får möjlighet att driva Stockholmsregionens intressen på plats i Bryssel. Rollen innebär många nya möjligheter att bygga nätverk. Vi har högt i tak och korta beslutsvägar och det finns därför stora möjligheter att bidra med idéer och initiativ. Du kommer dessutom arbeta med ett glatt och trevligt gäng som sitter i fina lokaler i centrala Bryssel.

Visa cookie-information