Projektmedarbetare till Energikontoret Storsthlm

Vill du arbeta i en roll där du har möjlighet att påverka och göra skillnad ur ett samhällsperspektiv – och samtidigt själv utvecklas? Är du engagerad och vill bidra till att stötta företag i Stockholmsregionen med hållbar omställning? Vi söker en projektmedarbetare med intresse för energi- och klimatfrågor.

Om tjänsten

Energikontoret Storsthlm driver projektet ”Omställning Sthlm” tillsammans med Almi. Projektet syftar till att stötta små och medelstora företag i Stockholms län som vill öka sin konkurrenskraft och tillväxt genom hållbar omställning. Fokus ligger på grön omställning, digitalisering samt internationalisering.

Vi behöver stärka upp Energikontorets verksamhet inom området energieffektivisering inom företag och fastighet. Därför söker vi nu en projektmedarbetare för rollen. Du blir en del i vårt engagerade och kreativa team på fem personer som varje dag arbetar för ett hållbart energisystem och minskade utsläpp av växthusgaser. I dina arbetsuppgifter ingår att ta kontakt med företag, att fungera som konsultativt bollplank i behovsanalys och kring åtgärder vid exempelvis en energikartläggning eller vid införandet av ett miljöledningssystem. Du medverkar även vid event där Energikontoret deltar.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning som exempelvis ingenjör, naturvetare eller samhällsvetare. Du har flera års arbetslivserfarenhet av energifrågor, hållbar utveckling, miljö eller miljöledning – gärna erfarenhet av att arbeta med energieffektivisering, tekniska lösningar och hållbar utveckling inom eller tillsammans med företag. Det är en fördel om du har arbetat i projekt med extern finansiering och rapportering.

Som medarbetare på Energikontoret är det viktigt att du kan arbeta strukturerat, självständigt och målinriktat inom ditt tilldelade område. Du har förmågan att skapa kontakt med regionens aktörer utifrån deras specifika förutsättningar. Eftersom arbetet sker i nära samarbete med kollegor på Energikontoret samt medarbetare på Almi krävs samarbetsförmåga och lyhördhet i rollen. Tjänsten kräver också att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Om verksamheten

Energikontoret Storsthlm är ett av landets 16 regionala energikontor. Vårt uppdrag är att främja en effektiv energianvändning och öka andelen förnybar energi på lokal och regional nivå. Det gör vi genom att, tillsammans med regionens aktörer, utveckla och driva olika typer av samarbeten och projekt. I vårt uppdrag ingår även att samordna den kommunala energi- och klimatrådgivningen i länet. Ett välfungerande energikontor skapar möjligheter att växla upp det lokala energi- och klimatarbetet.

Energikontoret är en del av enheten Regional utveckling på Storsthlm, som är länets kommunförbund. Vårt kansli är beläget i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen på Södermalm, i centrala Stockholm. Här sitter även ett 50-tal medarbetare på Storsthlms kansli samt Gymnasieantagningen som också är en del av Storsthlm.

Information och kontakt

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på cirka ett år.

Har du frågor om tjänsten så är du välkommen att kontakta Emelie Emanuelsson, processledare på Storsthlm, på tel 073 917 94 41.
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen som hjälper oss med denna rekrytering, på tel 070 99 55 888.


Ansökan

Urval kan komma att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 19 maj.

Länk till ansökan

 

 

Visa cookie-information