Projektledare/utbildningssamordnare för Yrkesresan kompetensutveckling inom socialtjänsten

Har du erfarenhet av både kompetensutveckling och socialtjänst och vill arbeta med utveckling och samverkan kring kompetensutveckling i länets kommuner? Är du en organisatorisk och driven relationsskapare? Vi söker en projektledare för en spännande tjänst inom samordning och utveckling av utbildningskonceptet Yrkesresan.

Bakgrund

I sin roll som samordnare av den Regionala samverkans- och stödstrukturen, RSS, har Storsthlm i uppdrag att på regional nivå genomföra kompetensutveckling inom socialtjänstens verksamhet genom Yrkesresan. Inledningsvis är det 10 av länets kommuner som deltar från starten av projektet. Fokus är på att implementera och leda arbetet med Yrkesresan, som är ett nationellt introduktions- och kompetensutvecklingsprogram för medarbetare inom socialtjänstens olika verksamhetsområden. I höst startar den första satsningen för medarbetare inom myndighetsutövningen i den sociala barn- och ungdomsvården. Läs mer om Yrkesresan på SKR:s webbplats och om nationell kunskapsstyrning inom socialtjänsten, där konceptet Yrkesresan ingår.

Rollen

Storsthlm söker nu en person med erfarenhet av både kompetensutveckling och av socialtjänsten för att leda utvecklingsarbetet av detta initiativ. Som projektledare för Yrkesresan stöttar du länets deltagande kommuner, leder utvecklingsarbetet och förvaltar det arbete som tas fram. Det inkluderar bland annat kurssamordning och informationsspridning, rekrytering och utbildning av kommunala utbildare inom Yrkesresan, samt att planera och tillhandahålla kursdagar.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan högskoleutbildning som bedöms relevant för uppdraget. Du har minst ett par år års erfarenhet av att ha arbetat inom socialtjänstområdet och har förståelse för förutsättningarna för kompetensutveckling av medarbetare just inom socialtjänsten. Du har flerårig erfarenhet av att ha arbetat med kompetensutvecklingsfrågor och/eller utbildningsverksamhet/-samordning. Tjänsten kräver mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt att du är van att producera och presentera dokument på ett professionellt sätt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av projekt- eller processledning eller verksamhetsutveckling.

Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med de deltagande kommunerna är det viktigt att du är samarbetsinriktad, pedagogisk, kommunikativ och har förmågan att entusiasmera och lyfta fram hur samverkan i Yrkesresan ser ut och nyttan med det. Avgörande för att lyckas med och trivas i rollen är att du är organisatorisk, drivande, utvecklingsinriktad och självständig i ditt sätt att arbeta.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Ett utvecklande och inspirerande uppdrag med många kontaktytor. Du kommer bland annat att ingå i ett nationellt nätverk med hela landets Projektledare Yrkesresan. Storsthlm är en arbetsplats där du får möjlighet att arbeta tillsammans med kollegor som har gedigen kunskap och erfarenhet inom de flesta delar av en kommuns verksamhetsområden.

Information och kontakt

Tjänsten är en tillsvidare heltidsanställning.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Carlson, processledare på enheten social välfärd, tel 08-615 94 03. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, som hjälper oss med denna rekrytering, på tel 0709955888.

Ansökan

Urval kan komma att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan snarast, dock senast 30 maj.

Ansök via Chefspoolen

 

Storsthlm – kommuner i samverkan

Storsthlm är ett förbund som ägs och styrs av de 26 kommunerna i Stockholms län. Hit kommer ledande politiker och tjänstepersoner från länets 26 kommuner för att utbyta erfarenheter och samarbeta kring sådant som görs bättre tillsammans.

Vårt uppdrag är att främja samverkan och utveckling så att kommunerna bättre kan nå sina mål om välfärd och service för medborgarna. Vi underlättar kommunernas samarbete genom att fånga in det regionala perspektivet på kommunala frågor och leda samverkan för att hitta vägar framåt. Det kan till exempel handla om mellankommunala frågor såsom en gemensam gymnasieregion eller återvinningscentraler, överenskommelser mellan kommunerna och Region Stockholm eller samarbeten med Arbetsförmedlingen och andra myndigheter. För det är när rätt frågor, aktörer och verksamheter kopplas ihop som vi kan skapa något riktigt bra tillsammans.

Visa cookie-information