Projektledare med fokus på RSS och nära vård

Är du en driven projektledare som vill arbeta med samverkan och utveckling inom hälso- och sjukvårdsområdet och socialtjänsten i Stockholmsregionen? Vi söker en vass projektledare för en tidsbegränsad anställning på två år.

Storsthlm stöder kommunerna i Stockholms län med att forma en regional samverkans- och stödstruktur (RSS) för evidensbaserad praktik inom socialtjänsten och närliggande hälso- och sjukvård, med målet att erbjuda invånarna en kunskapsbaserad, jämlik och effektiv socialtjänst. Storsthlm har både en samordnande roll och driver utvecklingsarbetet under 2021, i samarbete med styrgruppen för RSS. Storsthlm planerar och samordnar arbetet med de länsgemensamma insatser som finansieras av statliga stimulansmedel.

Rollen som projektledare innebär att, tillsammans med ansvarig samordnare för Regional samverkansstruktur för kunskapsstyrning (RSS) hos Storsthlm, ansvara för aktiviteter främst knutna till Överenskommelsen God och nära vård, som är den överenskommelse som regeringen avser ska finansiera omställningsarbetet mot en god och nära vård. Den förstudie som nu pågår förväntas leda till en beskrivning av önskade fortsatta utvecklingsbehov i länet. I nära samarbete med kollegor på Storsthlm kommer du att ansvara för vissa av dessa länsgemensamma insatser – planering, samordning, genomförande och rapportering till styrgrupp och till socialchefer i länet. I din roll representerar du bl.a. länets kommuner i RPO Primärvård samt i Regionalt Vårdkompetensråd. Din roll innebär också samarbete runt frågor som rör kompetensförsörjning och kompetensutbildning kring USK m.m.

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av projekt-/processledning inom socialtjänst och hälso- och sjukvårdsområdet i kommunal eller landstingskommunal verksamhet.
Du har såväl relevant högskoleutbildning som projektledarutbildning. Kunskap om Stockholmsregionen är meriterande. Det är också meriterande om du har lett projekt som finansierats med statliga stimulansmedel.

Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska i tal och skrift, att du är van att producera och presentera dokument på ett kommunikativt sätt som riktar sig till olika målgrupper. För tjänsten krävs även att du är van användare av Office-paketet och av digitala arbetsredskap samt att du behärskar engelska.

Som person är du drivande, strukturerad och arbetar gärna självständigt i samverkan med andra. Att du är kommunikativ, lyhörd och bra på att skapa och utveckla relationer är en förutsättning för att lyckas i rollen, då vår verksamhet handlar om samarbete. Det krävs också viss uthållighet i kombination med analytisk förmåga och helhetsperspektiv.

Vi erbjuder stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter, många kontaktytor och möjlighet att påverka och göra skillnad ur ett samhällsperspektiv. Du verkar i en tillväxtregion där utmaningarna är många – och hos Storstockholms kommuner finns stor vilja till utveckling och nytänkande. Storsthlm är en arbetsplats där idéer och kreativitet uppmuntras. Vi är ett positivt och framåt team som sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.

Information och kontakt

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på två år.


Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen som hjälper oss med denna rekrytering på telefonnummer 070 995 58 88.

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 28 februari.

Du ansöker via Chefspoolen.selänk till annan webbplats