2020-03-03

Processledare/e-strateg inom socialtjänstområdet

Uppdragsbild

Foto: Johnér

Vill du bidra med din kompetens till digital verksamhetsutveckling inom socialtjänsten i Stockholms län? För att underlätta och effektivisera utvecklingsarbetet med hur länets framtida vård och omsorg ska fungera och förbättras med hjälp av digital teknik, så sker samarbete och erfarenhetsutbyte såväl mellan kommuner, som med Region Stockholm och med nationella aktörer och myndigheter. För detta är Storsthlm en arena.

Rollen som processledare hos oss innebär att arbeta med politiskt prioriterade uppdrag i syfte att utveckla den regionala samverkan mellan länets 26 kommuner. Du driver regionala utvecklingsprocesser inom e-hälsoområdet. I arbetsuppgifterna ingår att vara del i utvecklandet av övriga verksamhetsprocesser inom vård och omsorg. Du företräder Storsthlm genom att skapa och utveckla relationer och nätverk med tjänstemän och förtroendevalda från kommunerna, liksom även med regionala och nationella aktörer. I de uppdrag som du leder ansvarar du för processens genomförande i enlighet med uppdragsplaner, budget och kvalitetssäkring, liksom för kommunikation, dokumentation, avrapportering och uppföljning. I andra uppdrag, som du deltar i, bidrar du med din kompetens och erfarenhet, till utveckling av teamarbetet, till planering, uppföljning och säkerställande av resultatet. I dina ansvarsområden ingår omvärldsbevakning och samhällsorientering, såväl som kontinuerlig utveckling av verksamheten, t.ex. metoder, processer och rutiner.

Vi söker dig som, utöver relevant högskoleutbildning, har erfarenhet från kommunal och/eller landstingskommunal verksamhet, har arbetat flera år med digitaliseringsfrågor och har arbetat inom eller nära socialtjänsten – gärna med fokus på äldre- och funktionshinderområdet. Du är rutinerad som process- eller projektledare, har erfarenhet av utredningsarbete och analyser samt är van vid mål- och resultatstyrning. Kunskap om Stockholmsregionen är ett plus. Tjänsten kräver också att du uttrycker dig mycket väl på svenska i tal och skrift, att du är van att producera och presentera dokument samt att du behärskar engelska.

Som person är du analytisk, utvecklingsorienterad och drivande. Att du är kommunikativ, lyhörd, prestigelös, och bra på att skapa och utveckla relationer är en förutsättning för att lyckas i rollen eftersom vår verksamhet handlar om samverkan, samarbete och förankring. Det krävs också uthållighet i kombination med strategisk förmåga och helhetsperspektiv.

Vi erbjuder en roll som innebär många kontaktytor, möjlighet att påverka och göra skillnad ur ett samhällsperspektiv – och samtidigt själv utvecklas. Du verkar i en tillväxtregion där utmaningarna är många – och hos Storsthlms kommuner finns stor vilja till utveckling och nytänkande. Storsthlm är en arbetsplats där idéer och kreativitet uppmuntras. Vi är ett positivt och framåt team som sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen som hjälper oss med denna rekrytering på tel 0709955888.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 27 mars.

Du ansöker via chefspoolen.selänk till annan webbplats