Gymnasieantagningen Storsthlm söker två handläggare

Nu söker vi två handläggare till Gymnasieantagningen Storsthlm, en tillsvidareanställning och en visstidsanställning på sex månader. Är du utbildad studie- och yrkesvägledare eller har en annan samhällsvetenskaplig examen som vill arbeta med gymnasieantagning för hela Stockholmsregionen? Välkommen med din ansökan!   

Dina arbetsuppgifter:  

Ditt huvudsakliga uppdrag är att självständigt och tillsammans med dina kollegor på Gymnasieantagningen genomföra administrativa arbetsuppgifter inom antagningsprocessen till gymnasieskola och anpassad gymnasieskola (gymnasiesärskolan) i Stockholms län samt Håbo och Gnesta. Tillsammans säkerställer ni att antagningen följer de regler och riktlinjer som gäller antagning till gymnasieskolan med likvärdig och rättssäker hantering.  

I uppdraget ingår många kontakter och samarbete med kommuner, kommunala och fristående gymnasieskolor samt sökande elever och deras vårdnadshavare. Du förväntas arbeta aktivt med att utveckla och effektivisera processerna kopplat till ansökan och antagning inom dina och dina kollegors olika ansvarsområden. Vi tror att du är en riktig lagspelare som gillar att arbeta i ett ramverk men där du, tillsammans med ditt team, ges utrymme att utveckla arbetssätt och rutiner.  

Eftersom verksamheten styrs av antagningens olika skeden är det periodvis högre arbetsbelastning, framför allt från maj till september månad vilka är högintensiva perioder i antagningsarbetet.  

Omfattning: 100 %    

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse  

Vem är du?  

För att lyckas i rollen tror vi att du:   

  • Har relevant högskoleutbildning, till exempel studie- och yrkesvägledare eller statsvetare  
  • Har erfarenhet av handläggningsarbete företrädesvis inom utbildningsområdet  
  • Är väl förtrogen med att arbeta i olika datasystem inklusive Officepaketet  
  • Är van att kommunicera både skriftligt och muntligt på svenska och engelska 
  • Är noggrann, god samarbetsförmåga, serviceinriktad, flexibel
  • Kan hantera att tala inför grupp  

Som person är du öppen och social samt motiveras av att arbeta under högt arbetstempo. Det är meriterande om du har erfarenhet av antagningssystemet Indra eller erfarenhet som handläggare inom antagningsarbete i någon av våra medlemskommuner.   

Vårt erbjudande:  

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med stort ansvar för den egna insatsen, arbetsuppgifter som varierar över året och en tidplan att hålla – men också erfarna och trevliga arbetskamrater som ser fram emot nya kollegor i teamet. Vi sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.  

Om oss:   

Storsthlm är en samverkansorganisation för länets kommuner. Vårt uppdrag är att arbeta med regional samverkan och utveckling inom utbildning och arbetsmarknad, social välfärd och hälsa samt samhällsbyggnad och miljö.  

Gymnasieantagningen Storsthlm är en operativ enhet inom Storsthlm som sköter antagningen till gymnasiet, driften av Ungdoms- och elevdatabasen och som ansvarar för att informera ungdomar som ska söka till gymnasiet om hur antagningsprocessen går till.  

Kontaktpersoner:  

Jeanette Eriksson, samordnande handläggare, jeanette.eriksson@storsthlm.se 

Karin Soffiantini- Yildiz, verksamhetschef Gymnasieregionen, karin.soffiantini-yildiz@storsthlm.se 

Fackliga ombud:  

Caroline Bruzelli, handläggare, caroline.bruzelli@storsthlm.se  

Ansökan:  

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 4 april till ansokan@storsthlm.se I samband med att du skickar ansökan godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter. Läs mer i vår personuppgifts- och integritetspolicy.  

Intervjuer sker löpande.   

Visa cookie-information