2021-02-15

EU Policy Officer till Europakontoret i Bryssel

Har du ett brett samhällsintresse och vill arbeta i en internationell miljö? Är du intresserad av energi-, klimat- och miljöfrågor och vill arbeta med att bevaka Stockholmsregionens intressen i EU? Då kan du vara vår nya kollega!

Stockholmsregionens Europakontor i Bryssel arbetar med att främja Stockholmsregionens gemensamma intressen i EU inom en rad prioriterade områden. Vi söker nu en EU Policy Officer för området energi, klimat och miljö samt transport.

Rollen som EU Policy Officer

Som EU Policy Officer ansvarar du för bevakningen av två av kontorets prioriterade områden: energi, klimat och miljö samt transportpolitik. Du arbetar med informationsinhämtning, analys och bedömning av aktuella EU-frågor och initiativ. I arbetet ingår att författa PM, rapporter, positionspapper, texter till webbsidan och nyhetsbrev. Du är tillsammans med dina kollegor Stockholms förlängda arm i Bryssel och kan företräda Stockholm vid olika möten och evenemang. Du har kontakt med relevanta aktörer inom ditt område och ansvarar för att bygga ditt nätverk. Du arbetar tätt tillsammans med vår VD, vår andra EU Policy Officer och vår kommunikatör.

Stockholmsregionens Europakontor i Bryssel ägs och styrs av en förening bestående av tre huvudmedlemmar; Stockholms stad, Region Stockholm och Storsthlm.

Läs hela annonsen och sök tjänsten på Stockholmsregionens Europakontor (länk till webbplats)länk till annan webbplats

Stockholmsregionens Europaförening