2020-03-03

Digitaliseringsstrateg/processledare med fokus på IT-arkitektur

Uppdragsbild

Är du en driven relationsskapare som vill arbeta med utveckling och samverkan kring digitalisering? Vi söker en processledare med uppdrag att stimulera, vägleda och samordna insatser för att boosta en gemensam utveckling av IT-arkitekturen i kommunerna i Stockholms län.

Är du en driven relationsskapare som vill arbeta med utveckling och samverkan kring digitalisering? Vi söker en processledare med uppdrag att stimulera, vägleda och samordna insatser för att boosta en gemensam utveckling av IT-arkitekturen i kommunerna i Stockholms län.

Rollen som processledare hos oss innebär att arbeta med politiskt prioriterade uppdrag i syfte att utveckla samverkan mellan länets 26 kommuner. Du driver regionala processer och du företräder Storsthlm genom att skapa och utveckla relationer och nätverk med tjänstemän och förtroendevalda från kommunerna, liksom även med regionala och nationella aktörer. Denna roll specifikt innebär att stödja länets kommuner i att öka förutsättningarna för digitalisering i deras verksamheter. Behovet av IT-arkitektkompetens på länsnivå har blivit tydligt ur det ökade behovet av effektiva informationsflöden dels kommuner emellan och mellan kommuner och andra regionala aktörer, dels på nationell nivå med andra myndigheter och bolag.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att identifiera och prioritera områden för möjlig samverkan mellan länets kommuner med fokus på IT-arkitektur, ramverk och standarder; att stödja Storshlms strategiska nätverk bestående av länets IT-chefer och CIOs i deras uppdrag; att följa och stödja projektet Öppna data i Stockholms län (ÖDIS); att representera Stockholms län i nationella sammanhang; att verka för kunskapsdelning mellan kommunerna; att ge våra nätverk inom andra sakområden stöd i fortsatt digitalisering. I din roll ingår naturligtvis även att ansvara för uppdragsplaner, budget, kvalitetssäkring, kommunikation dokumentation, rapportering och uppföljning av uppdrag. Viktigt är också att omvärldsbevaka och sprida kompetens.

Vi söker dig som, utöver relevant utbildning på högskolenivå, har arbetat i flera år med IT-arkitektur och digitaliseringsfrågor. Vi tror att du har erfarenhet av att ta fram kostnadseffektiv och säker lösningsarkitektur, molnlösningar, datalager, integrering av applikationer och plattformar, m.m., men att du nu arbetar på ett mer strategiskt plan med arkitekturstyrning. För att lyckas i den här rollen måste du ha erfarenhet av projektledning i verksamhetsutvecklings- och/eller IT-projekt. Det är ett plus om du även har erfarenhet processledning. Erfarenhet från politiskt styrd verksamhet är användbart och meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med regionala utvecklingsfrågor. Tjänsten kräver också att du uttrycker dig mycket väl på svenska i tal och skrift, att du är van att producera och presentera dokument samt att du behärskar engelska väl.

Som person är du strukturerad, mål- och resultatorienterad, men har också en uthållighet. Att du är kommunikativ, inger förtroende och är bra på att utveckla relationer i både offentlig och näringslivsmiljö är en förutsättning för att lyckas i rollen eftersom verksamheten handlar om samverkan, samarbete och förankring. Det krävs också en kombination av strategisk förmåga och helhetsperspektiv — du fastnar inte i detaljer utan ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vi erbjuder en roll som innebär många kontaktytor, möjlighet att påverka och göra skillnad ur ett samhällsperspektiv – och samtidigt själv utvecklas. Du verkar i en tillväxtregion där utmaningarna är många – och hos Storstockholms kommuner finns stor vilja till utveckling och nytänkande. Storsthlm är en arbetsplats där idéer och kreativitet uppmuntras. Vi är ett positivt och framåt team som sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen som hjälper oss med denna rekrytering på tel 0709955888.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 27 mars.

Du ansöker via chefspoolen.selänk till annan webbplats