Halvdagskonferens med fokus placerade barn och ungas hälsa

onsdag 27 oktober 2021 - onsdag 27 oktober 2021

kl. 08.30–12.00

Välkommen till halvdagskonferens med fokus på placerade barn och ungas hälsa

Barn och unga som placeras utanför det egna hemmet har som grupp en sämre fysisk och psykisk hälsa än genomsnittet. Att säkerställa att de får samma möjlighet till hälso- och sjukvård och tandvård som andra barn och unga är en viktig uppgift för alla oss som arbetar med barn och unga som placeras utanför det egna hemmet. SKR och Storsthlm vill därför bjuda in till en konferens med fokus på placerade barn och ungas hälsa.

Konferensen vänder sig till dig som är chef och ledare inom socialtjänsten och som har ansvar för barn och unga som placerats utanför det egna hemmet, samt till dig som arbetar med att utveckla socialtjänstens arbete med barn och unga som har placerats.

Syftet med konferensen är att:

  • bidra till ökad kunskap om placerade barn och ungas hälsa
  • reda ut juridiska frågor
  • öka kunskapen om socialtjänstens ansvar att verka för att placerade barn och unga får den hälso- och sjukvård som de har behov av samt
  • berätta om den regionala överenskommelse mellan kommunerna i länet och region Stockholm som tagits fram och innehållet i den. 

Program

08:30 Konferensen inleds av Emiliya Larsson och Lotta Rapacioli från den ungdomsdrivna ideella föreningen Knas hemma

08:45 Marta Nannskog och Mikael Flink Mattson från SKR presenterar resultat från den nationella kartläggningen av hälsoundersökningar för placerade samt berättar om arbetet med samverkansöverenskommelserna mellan kommuner och regioner.

09:45  Paus

10:00 Professor Bo Vinnerljung, Stockholms universitet, berättar om vad forskningen säger om placerade barns hälsa.

11:00  Paus

11:15  Tina Trygg, processledare på kommunförbundet Storsthlm, och Fatmanur Dinler, avtalsansvarig, Region Stockholm, presenterar överenskommelsen mellan region Stockholm och kommunerna i länet, som under hösten/vintern antas av länets 26 kommuner.

11:30 Baharan Kazemi och Sofi From från FOU nordväst presenterar studien och resultaten från en regional kartläggning av hälsoundersökningar bland placerade barn. 

12:00 Konferensen avslutas

Anmälan är öppen till och med 19 oktober 2021. Konferensen är kostnadsfri.

Välkomna!

 

Datum: 27 oktober 2021                         

Tid: 09:00 – 12:00

Plats: Digitalt

Visa cookie-information