Ensamkommande barn och ungdomar

En särskilt utsatt grupp bland nyanlända är ensamkommande barn och ungdomar. Därför har Storsthlm tillsammans med kommunerna i regionen under de senaste åren genomfört ett flertal insatser för att stärka dessa barns och ungas förutsättningar och livsvillkor.

2017 upphävdes de länsgemensamma riktlinjerna för handläggning av ärenden kring ensamkommande barn och ungdomar som funnits sedan 2012. Anledningen var att lagar, förordningar och ersättningssystem hade ändrats sedan riktlinjerna skrevs, och att metodstöd och handböcker som tagits fram på nationell nivå gjorde riktlinjerna inaktuella.

Under Dokument och filer hittar du bland annat tips och länkar till nationellt material kring ensamkommande barn och tidigare framtaget arbetsmaterial.

I länet finns ett expertnätverk för ensamkommande barn. Det består av kommunrepresentanter från Botkyrka, Haninge, Stockholm, samt strategerna från Etablering Södertörn, Koordination Norrort och Länsstyrelsen i Stockholm. Nätverket träffas regelbundet för erfarenhetsutbyte.

Aktuellt

 • Alla

  (9)

 • Press

  (0)

 • Kalenderhändelse

  (0)

 • Nyhet

  (9)

Visa filtrering
Inga resultat Ingen sökterm
Ladda fler