Logotyp
2017-06-28 | Nyhet

Inrikesminister Anders Ygeman klar till Mötesplats Storsthlm

Uppdragsbild

Foto: Kristian Pohl/regeringskansliet

Nu kan vi avslöja att inrikesminister Anders Ygeman (S) kommer till Mötesplats Storsthlm den 5 oktober.

Anders Ygeman kommer att medverka i det gemensamma seminariet ”Upplösta samhällen” – folkhemsdrömmen som gick i kras.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I mitten av juni presenterade polisen en rapport med en nationell lägesbild om utvecklingen i utsatta områden. Rapporten visar att sex områden i Stockholmsregionen definieras som särskilt utsatta. Under seminariet riktar vi blickarna mot polisens projekt Mareld som bekämpar grov brottslighet i de mest utsatta områdena i Stockholmsregionen. Här får vi höra mer om vad polisen gör i sin insats Mareld, vilka lösningar politiken behöver hantera samt reflektioner kring hur grov brottslighet påverkar Stockholmsregionen.

Förutom Anders Ygeman medverkar även Gunnar Appelgren, samordnare för polisens operation Mareld.

En annan programpunkt som har blivit klart är det gemensamma seminariet ”Artificiell intelligens i den offentliga sektorn”länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där Harald Kjellin, professor i data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet berättar mer om vilka förutsättningar och risker som finns med att använda system med artificiell intelligens.