Logotyp
2017-06-07 | Nyhet

Nu släpper vi programmet till Mötesplats Storsthlm 2017!

Uppdragsbild

Foto: Elias Ljungberg

Nu kan vi äntligen presentera programmet till Mötesplats Storsthlm! Temat i år är ”lärande” och tillsammans med 15 av Stockholmsregionens kommuner arrangerar vi 20 seminarier där vi närmar oss temat från olika håll. Förra året kom närmare 400 personer, så se till att säkra din plats i god tid!

Den 5 oktober är det återigen dags för Mötesplats Storsthlm – en arena för tjänstemän och förtroendevalda i våra 26 medlemskommuner. Precis som sist håller vi till i de vackra lokalerna på Münchenbryggeriet.

När vi bad om uppslag till årets program fick vi in över 70 förslag, som vi har kokat ned till ungefär 20 seminarier. 15 av dem står några av regionens kommuner och olika verksamheter för.

Med ett liknande upplägg som i fjol fyller vi dagen med parallella seminarier, gemensamma key note-spår och täta pauser för nätverkande. Du kommer bland annat att kunna lära dig mer om hur det snart 20 år långa samarbetet mellan Ekerö, Danderyd, Nacka, Sollentuna och Upplands Väsby bidragit till att stärka kvaliteten i kommunernas skolor. Om ett regionalt samarbete mellan 21 kommuner med syfte att stärka nyanlända elevers skolgång, där några nyanlända elever gästar oss med sina egna berättelser. Vi får höra om hur Haninge samverkar för att minska ungdomsarbetslösheten, hur Nykvarn och Solna arbetar för psykisk hälsa bland barn och unga, samt hur Lidingö och Botkyrka valts ut som två av 20 kommuner för ett utvecklingsprogram inom digitalisering – och mycket, mycket mer.

På vår nya hemsida kan du se hela programmet och anmäla dig till dagenlänk till annan webbplats. Observera att vi reserverar oss för eventuella programändringar.

Har du funderingar kring programmet? Kontakta Roger Svanborg, programansvarig.