2019-01-17

Hur ska kommunerna klara kompetensförsörjningen?

Uppdragsbild

På Mötesplats Storsthlm den 21 mars arrangerar vi sju parallella seminarier under dagen, varav ett fördjupar sig i utmaningarna kring kommunernas kompetensförsörjning.

En av regionens framtida utmaningar är frågan om kompetensförsörjning, särskilt inom offentlig sektor. Sveriges Kommuner och Landsting har beräknat att om kommuner och landsting ska anställa fler i takt med befolkningstillväxten behöver alla som årligen kommer ut på arbetsmarknaden arbeta inom offentlig sektor. Med dessa förutsättningar, hur ska kommunerna klara sin kompetensförsörjning?

På Mötesplats Storsthlm den 21 mars arrangerar vi sju parallella seminarier under dagen, varav ett handlar om just kommunernas kompetensförsörjning. I seminariet deltar Sveriges Kommuner och Landstings chefsekonom Annika Wallenskog, Johan Lefverström, HR-direktör i Södertälje kommun, Meeri Wasberg, som är kommunstyrelseordförande i Haninge kommun och Pernilla Bergqvist, kommunalråd i Sigtuna kommun.

Härlänk till annan webbplats kan du läsa mer om seminariet och härlänk till annan webbplats kan du anmäla dig till hela dagen