2018-12-04

Nu har vi öppnat anmälan till Mötesplats Storsthlm 2019

Uppdragsbild

Foto: Elias Ljungberg

Boka in den 21 mars, då är det återigen dags för Mötesplats Storsthlm. För tredje året bjuder vi in förtroendevalda och tjänstemän i våra 26 medlemskommuner till en dag med fördjupande och inspirerande samtal om kommunernas möjligheter och utmaningar.

Med ett liknande upplägg som i fjol fyller vi dagen med parallella seminarier, gemensamma key notes-spår och täta pauser för nätverkande och energipåfyllning. I ett av seminarierna kommer bland annat Stockholmsregionens roll i Europa att diskuteras. Samtalet kommer att ske mellan Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige och EU-parlementarikerna Christofer Fjellner och Jytte Guteland.

I ett annat aktuellt seminarium kommer Irene Svenonius, finansregionråd, landshövding Sven-Erik Österberg, Joakim Larsson, stadsbyggnadsborgarråd i Stockholms stad och Mats Gerdau, Storsthlms förbundsordförande, att föra ett samtal om samverkan mellan kommunerna i Stockholm, Region Stockholm och Länsstyrelsen.

Angeli Sjöström Hederberg kommer som moderator att leda oss genom dagen.

På Mötesplats Storsthlms webb kan du anmäla dig till dagen, se program och upplägg, medverkande talare och få de senaste nyheterna. Webbplatsen uppdateras löpande.länk till annan webbplats

Observera att programpunkter och medverkande kan komma att ändras.

Val av styrelse och strategisk inriktning
Samma dag kallar vi också till förbundsmöte, där 172 politiskt valda ombud från våra medlemskommuner samlas för att välja styrelse och besluta om strategisk inriktning för Storsthlms verksamhet kommande mandatperiod. Som deltagare på Mötesplats Storsthlm har du möjlighet att delta som åhörare på förbundsmötet.

Nyfiken på hur det såg ut förra året?
I vårt album på Google fotonlänk till annan webbplats kan du se bilderna från 2017.