Logotyp

Vi söker en verksamhetsledare till Stockholmsregionens Energikontor

Storsthlm är en arena för regional utveckling och samverkan mellan de 26 kommunerna i Stockholms län. Vi driver välfärds- och regional utveckling på uppdrag av kommunernas ledningar i politik och förvaltning. Syftet är att stärka kommunernas möjligheter att nå sina mål om välfärd och service för medborgarna. Storsthlm skapar kunskap om regionen genom utredning och analys, processledning av regional utveckling och välfärdsutveckling, intressebevakning och samverkan. På kansliet i centrala Stockholm är ett 40-tal personer organiserade i fyra enheter; Regional utveckling, Välfärdsutveckling, Administration och Gymnasieantagningen. I vår verksamhet ingår även Stockholmsregionens energikontor.

Är du en driven relationsskapare, som vill arbeta med utveckling och samverkan inom energi- och miljöfrågor i Storstockholmsregionen? Då har vi en intressant tjänst för dig!

Storsthlm har haft funktionen regionalt energikontor i Stockholms län sedan 2004. I juni 2017 beslutade styrelsen att stärka styrningen och öka basresurserna med syfte att skapa förutsättningar för en ambitionshöjning kring klimat- och energiarbetet i länet. Ett led i detta är att en processledare ska rekryteras för att leda uppdraget som verksamhetsledare för energikontoret.

Energikontorets uppgift är att stötta regionens energi- och klimatarbete, samordna den kommunala energi- och klimatrådgivningsverksamheten, driva utvecklingsprojekt, informera om möjligheten att söka EU-medel samt vara regional dialogpart till Energimyndigheten. Målgrupp är kommuner, men även medborgare, företag och organisationer som vill bidra till implementering av hållbara energilösningar genom konkreta projekt och exempel. Energikontoret har samordningsansvaret för den kommunala energi- och klimat-rådgivningen och fungerar som regional utvecklingsledare.

Din roll blir att fungera som processledare med verksamhetsledaransvar för energikontoret. Det innebär att du leder processerna inom energikontorets uppdrag i samarbete med andra processledare och projektledare inom Storsthlm som på olika sätt kan engageras inom energikontorets uppgifter. Arbetet kommer att styras av avtalet med Energimyndigheten samt en årlig uppdragsplan. Energikontorets styrgrupp ansvarar för att formulera inriktningen på uppdraget och fungerar även som styrgrupp för både Energikontoret och EKR, även om dessa är två olika verksamheter.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Starta upp och organisera Energikontorets verksamhet. Arbeta i nära dialog med, och vara föredragande till, styrgruppen i utarbetandet av riktlinjer för det regionala arbetet och identifieringen av projekt.
  • Självständigt ansvara för de processer som krävs för att driva utvecklingen mot de mål som sätts för verksamheten. Förvaltning och styrning av projektbudgetar enligt villkoren för respektive projekt.
  • Representera Energikontoret i de olika externa kontakter som följer av kontorets uppdrag.
  • Vidareutveckla verksamheten enligt den inriktning som uttryckts styrelsebeslut i juni 2017.

Du rapporterar till Verksamhetschefen för Regional utveckling.

Vi söker dig som har minst 4-5 års erfarenhet av arbete med energi- och klimatfrågor. Det är viktigt att du har erfarenhet av projektledning och projektmedelsredovisning. Vi ser också gärna att du har arbetat i, eller med, offentlig verksamhet. Du har relevant högskoleutbildning (exempelvis ingenjör, samhällsvetare, statsvetare, ekonom). Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift, är van att producera och presentera dokument, att du behärskar engelska samt är van användare av Office-paketet.

Det är meriterande om du har arbetat på energikontor, liksom om du har kunskap om ansökningsförfarande för EU-projekt och administration kring detta.

Som person är du drivande och samtidigt strukturerad i ditt arbetssätt. Att du är kommunikativ, lyhörd och bra på att skapa och utveckla relationer är en förutsättning för att lyckas i rollen, då verksamheten handlar mycket om samverkan. Det krävs också viss uthållighet i kombination med helhetsperspektiv – du ser kopplingar och beroenden mellan olika områden och aktörer.

Vi erbjuder en roll som innebär många kontaktytor, möjlighet att påverka och göra skillnad ur ett samhällsperspektiv – och samtidigt själv utvecklas. Du verkar i en tillväxtregion där utmaningarna är många – och hos Storstockholms kommuner finns stor vilja till utveckling och nytänkande. Storsthlm är en arbetsplats där idéer och kreativitet uppmuntras. Vi är ett positivt och framåt team som sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, tel 070 995 58 88.

Ansökan
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 8 oktober.

Ansök härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster