Logotyp

Utvecklingsledare till Gymnasieantagningen Storsthlm

Storsthlm är en arena för regional utveckling och samverkan mellan de 26 kommunerna i Stockholms län. Vi driver välfärds- och regional utveckling på uppdrag av kommunernas ledningar i politik och förvaltning. Gymnasieantagningen är en operativ verksamhet inom Storsthlm. På kansliet arbetar ett 40-tal personer, varav 17 personer på Gymnasieantagningen.

Vill du få möjlighet att driva verksamhets- och processutveckling – och samtidigt själv utvecklas?

Gymnasieantagningen Storsthlm ansvarar för antagningen till gymnasieskolorna och gymnasiesärskolorna i Stockholms län, Håbo och Gnesta. Det nuvarande antagningssystemet kommer att ersättas med ett webbaserat system, som utvecklats i ett unikt samarbete mellan Storsthlm och Göteborgsregionen (GR). Systemet ska vara i drift hösten 2019 för antagning till höstterminen 2020. Under de närmaste åren kommer vi att ha stort fokus på utveckling och anpassning av det nya systemet; verksamhetens arbetssätt internt och för alla användargrupper ska ställas om, kommuniceras och implementeras parallellt med det funktionella utvecklingsarbetet i systemet, och sedan vidtar fortsatt processutveckling. Vi söker därför en Utvecklingsledare.

Din roll blir att leda och utveckla verksamhetens uppdrag och processer, det vill säga utveckla rutiner och effektivitet i uppdragsprocesserna utifrån regelverk, behov hos kommunerna, huvudmännen samt användarna av våra system. Utgångspunkten är att erbjuda en lättanvänd och tillgänglig process med enkel och tydlig kommunikation, att säkerställa lika hantering för alla kommuner, huvudmän och skolor oavsett huvudmannaskap samt att säkerställa förutsättningarna för en digital verksamhetsutveckling.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda verksamhetsutvecklingsarbetet för effektiva uppdragsprocesser med digitalt stöd i fokus, att planera och följa upp utvecklingsplaner och att arbeta fram förvaltnings- och utvecklingsmodeller. Du har en projektledande roll vid införandet av det nya antagningssystemet genom att du fungerar som delprojektledare för processer och arbetssätt samt arbetar med förändringsledning och kommunikations-/utbildningsinsatser i samarbete med huvudprojektledare och representant från GR. Du ansvarar för samverkan och synkronisering med relevant verksamhet inom hela Storsthlm och du utvecklar och underhåller relationer och kontakter med samarbetspartners och nätverk.

Du fungerar som biträdande verksamhetschef, och du rapporterar till verksamhetschefen.

Vi söker dig som, utöver relevant högskoleutbildning, har arbetat i flera år med verksamhetsutveckling av administrativa/operativa funktioner, processer och rutiner med digitalt stöd. Du har erfarenhet av projektledning och kunskap om projekt-/processtyrning och om relevanta lagar, avtal och regelverk. Det är en viktig förutsättning att du har arbetat i, eller med, offentlig verksamhet. Vi ser gärna att du har ledarerfarenhet. Tjänsten kräver att du uttrycker dig mycket väl på svenska i tal och skrift, är van att producera och presentera dokument, samt behärskar engelska.

Som person är du kommunikativ och tydlig. Du är drivande, men eftersom rollen innebär samverkan och en mängd olika kontaktytor är det av stor betydelse att du är prestigelös, lyhörd och har god samarbetsförmåga. Rollen kräver också ett strukturerat arbetssätt, noggrannhet och god prioriteringsförmåga i kombination med strategisk förmåga och helhetsperspektiv.

Vi erbjuder en nyckelroll med varierande arbetsuppgifter, många kontaktytor och möjlighet att utveckla – och samtidigt själv utvecklas. Storsthlm är en arbetsplats där idéer och kreativitet uppmuntras. Vi är ett positivt och framåt team som sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, tel 070-995 58 88.

Ansökan
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 4 december.

Du ansöker på chefspoolen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster