Logotyp

Systemförvaltare till Gymnasieantagningen

Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) är en ideell förening bildad av och för kommunerna i länet. Vi driver välfärds- och regional utveckling på uppdrag av medlemmarnas ledningar i politik och förvaltning. Gymnasieantagningen är en operativ verksamhet inom KSL. På Gymnasieantagningen arbetar ca 15 personer, på hela KSL:s kansli är det ett 40-tal personer.Nu söker Gymnasieantagningen i Stockholms Län en systemförvaltare. 

Om tjänsten 

Vill du ha en central roll i ett spännande projekt? Vill du få möjlighet att utveckla – och att själv utvecklas? Läs vidare!

Gymnasieantagningen Stockholms Län ansvarar för gemensam antagning till de kommunala och fristående gymnasieskolorna i Stockholms län, Håbo och Gnesta. Det nuvarande antagningssystemet kommer att ersättas med ett webbaserat system, som ägs av Göteborgsregionen (GR) och nu ska anpassas och utvecklas i ett unikt samarbete mellan KSL och GR. Systemet ska vara i drift hösten 2019. Vi går nu in i en intensiv fas i utvecklings- och införandearbetet och söker en ny Systemförvaltare som kommer ha en central roll i detta arbete.

Din roll kommer innefatta både ansvar för förvaltning av nuvarande antagningssystem och den utveckling och anpassning som ska genomföras för det nya systemet. Du samarbetar både internt med verksamhetens medarbetare och med systemägaren GR och deras underleverantörer. Din roll som förvaltare innebär sedan att initiera, säkerställa och verkställa systemfunktionaliteten samt att driva utvecklingen av systemtjänsterna i enligt med gällande förvaltningsplan, uppställd rutinbeskrivning och tidplan. Du arbetar med ett regelverksstyrt produktionssystem, som förvaltas, driftas och utvecklas enligt regelverkets krav och användarnas behov – ca 2000 tjänstemän i 200 organisationer samt cirka 30 000 sökande varje år.

Arbetsuppgifter

  • Förvalta och leda det operativa arbetet med antagningssystemet för Gymnasieantagningen och dess användare.
  • Leda systemutvecklingsarbetet från KSL:s sida inom ramen för utvecklings- och införandeprocessen, gentemot projektledare och projektdeltagare hos Gymnasieantagningen hos KSL, i nära samarbete med den tekniska projektledare som sitter fysiskt hos GR i Göteborg.
  • Bevaka att indata, tekniska samband och integrationer fungerar i antagningsprocessen. Genomföra systemkörningar, inhämtning av och överföringar av data och värden samt import och export av filer.
  • Kravställa och följa upp leverans, kvalitet och servicenivåer med leverantörer
  • Samordna användarstöd och support, skapa och uppdatera manualer samt genomföra utbildningsaktiviteter.
  • Fånga önskemål på förändringar i dialog med interna och externa användare.
  • Testa inför nya antagningsfaser och leveranser.

 

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom systemförvaltning eller annan relevant IT-utbildning samt minst 5 års erfarenhet av förvaltning av ett regelverksstyrt system. Du har erfarenhet av att arbeta med systemutveckling och med hur krav och behov styr och hanteras för att utveckla funktioner och effektivisera system. Du har även erfarenhet av support och utbildning av interna och externa användare. Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift, samt behärskar engelska. Det är viktigt att du är van vid att kommunicera med och förmedla information mellan användare, leverantörer och andra intressenter.

Som person är du strukturerad, självgående och drivande. För att lyckas krävs också analytisk förmåga och utvecklingsorientering i kombination med uthållighet och noggrannhet. Eftersom rollen innebär en mängd olika kontaktytor är det av avgörande betydelse att du är kommunikativ, prestigelös och har god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder en stimulerande och ansvarsfull roll, som är central för verksamheten och som innebär många kontaktytor, möjlighet att utveckla – och att själv utvecklas. KSL är en arbetsplats där idéer och kreativitet uppmuntras. Vi är ett positivt och framåt team som sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.


Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, tel 0709955888.


Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 26 juni.

Du ansöker på chefspoolen.se via ANSÖKlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster