Logotyp

Processledare med inriktning vuxenutbildningsfrågor

Storsthlm är en arena för regional utveckling och samverkan mellan de 26 kommunerna i Stockholms län. Vi driver välfärds- och regional utveckling på uppdrag av kommunernas ledningar i politik och förvaltning. Syftet är att stärka kommunernas möjligheter att nå sina mål om välfärd och service för medborgarna. Storsthlm skapar kunskap om regionen genom utredning och analys, processledning av regional utveckling och välfärdsutveckling, intressebevakning och samverkan. På kansliet i centrala Stockholm är ett 40-tal personer organiserade i fyra enheter; regional utveckling, välfärdsutveckling, administration och gymnasieantagningen. I vår verksamhet ingår även Stockholmsregionens energikontor.

Är du en driven relationsskapare som i rollen som processledare vill utveckla samverkan inom vuxenutbildningsområdet i Stockholmsregionen?

Arbetsbeskrivning

Din roll innebär att arbeta med politiskt prioriterade uppdrag i syfte att utveckla den regionala samverkan mellan länets 26 kommuner. Du företräder Storsthlm genom att skapa och utveckla relationer och nätverk med tjänstemän och förtroendevalda från kommunerna, liksom med regionala och nationella aktörer. Du driver regionala utvecklingsprocesser inom framför allt vuxenutbildning och arbetsmarknadspolitik – och speciellt med koppling däremellan. Som medarbetare i uppdrag bidrar du i teamet med din kompetens och erfarenhet, till utveckling av teamarbetet, till planering, uppföljning och säkerställande av resultatet. När du har rollen som uppdragsledare leder du 1-3 personer och ansvarar då för genomförandet i enlighet med uppdragsplaner, budget och kvalitetssäkring, liksom för kommunikation, dokumentation, avrapportering och uppföljning. I dina ansvarsområden ingår omvärldsbevakning och samhällsorientering, såväl som kontinuerlig utveckling av verksamheten, t.ex. metoder, processer och rutiner.

Erfarenheter och kunskaper

Vi söker dig som, utöver relevant högskoleutbildning, har arbetat med process- eller projektledning, har erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och analyser samt har arbetat i, eller med, kommunal eller statlig verksamhet. Du har kunskap om såväl vuxenutbildningssystemet, som om svensk arbetsmarknadspolitik och arbetsmarknadsinsatser. Du har ett holistiskt perspektiv på vuxenutbildnings- och arbetsmarknadsområdet, du ser koppling och beroende mellan olika områden och aktörer, mellan offentligt och näringsliv. Tjänsten kräver också att du uttrycker dig mycket väl på svenska i tal och skrift, att du är van att producera och presentera dokument, att du är van användare av digitala arbetsredskap samt att du behärskar engelska. Kunskap om Stockholmsregionen är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, utvecklingsorienterad och drivande. Att du är kommunikativ, lyhörd, prestigelös, och bra på att skapa och utveckla relationer är en förutsättning för att lyckas i rollen, då vår verksamhet handlar om samverkan, samarbete och förankring. Det krävs också viss uthållighet i kombination med strategisk förmåga och helhetsperspektiv.

Storsthlm som arbetsplats

Vi erbjuder en roll som innebär många kontaktytor, möjlighet att påverka och göra skillnad ur ett samhällsperspektiv – och samtidigt själv utvecklas. Du verkar i en tillväxtregion där utmaningarna är många – och hos Stockholmsregionens kommuner finns stor vilja till utveckling och nytänkande. Storsthlm är en arbetsplats där idéer och kreativitet uppmuntras. Vi är ett positivt och framåt team som sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, tel 070 995 58 88.

Ansökan

Du ansöker på chefspoolen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster