Logotyp

Processledare inom välfärdsområdet

Är du en driven relationsskapare som i rollen som processledare vill utveckla samverkan inom välfärdsområdet i Stockholmsregionen? Då har vi en intressant tjänst för dig!

Arbetsbeskrivning

Din roll som processledare innebär att arbeta med politiskt prioriterade uppdrag som syftar till att utveckla den regionala samverkan mellan länets 26 kommuner. Du företräder Storsthlm genom att skapa och utveckla relationer och nätverk med tjänstemän och förtroendevalda från kommunerna och med regionala och nationella aktörer. Du driver regionala utvecklingsprocesser och samverkansarbete inom välfärdsområdet (socialtjänst och hälso- och sjukvård), exempelvis kring barn och unga, äldre, individ och familj, socialpsykiatri och e-hälsa. Som processledare ansvarar du för genomförandet i enlighet med uppdragsplaner, budget och kvalitetssäkring, liksom för kommunikation, dokumentation, avrapportering och uppföljning. Du bidrar med din kompetens och erfarenhet till att planera, följa upp och utveckla teamarbete, samt till att säkerställa resultat. I dina ansvarsområden ingår omvärldsbevakning, samhällsorientering och kontinuerlig utveckling av verksamheten, till exempel vad gäller metoder, processer och rutiner.

Erfarenheter och kunskaper

Vi söker dig som utöver relevant högskoleutbildning även har erfarenhet av kommunal- och/eller landstingskommunal verksamhet, samt erfarenhet från socialtjänst eller hälso- och sjukvårdsområdet. Du har arbetat med process- eller projektledning och har erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och analyser. Tjänsten kräver också att du uttrycker dig mycket väl på svenska i tal och skrift, att du är van att producera och presentera dokument, van användare av digitala arbetsredskap, samt att du behärskar engelska. Kunskap om Stockholmsregionen är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, utvecklingsorienterad och drivande. Att du är kommunikativ, lyhörd, prestigelös, och bra på att skapa och utveckla relationer är en förutsättning för att lyckas i rollen, då vår verksamhet handlar om samverkan, samarbete och förankring. Det krävs också viss uthållighet i kombination med strategisk förmåga och helhetsperspektiv.

Vi erbjuder en roll som innebär många kontaktytor, möjlighet att påverka och göra skillnad ur ett samhällsperspektiv – och samtidigt själv utvecklas. Storsthlm är en arbetsplats där idéer och kreativitet uppmuntras. Vi är ett positivt och framåt team som sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen på 070 995 58 88.

Välkommen med din ansökan senast 16 februari. Ansök härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster