Logotyp

Processledare/e-strateg

Storsthlm skapar kunskap om regionen genom utredning och analys, processledning av regional utveckling och välfärdsutveckling, intressebevakning och samverkan. På kansliet i centrala Stockholm är ett 40-tal personer organiserade i fyra enheter; regional utveckling, välfärdsutveckling, administration och Gymnasieantagningen. I vår verksamhet ingår även Stockholmsregionens energikontor.

Är du en driven relationsskapare och vill arbeta med utveckling och samverkan kring e-hälsofrågorna i Stockholmsregionen? För att underlätta och effektivisera utvecklingsarbetet kring e-hälsofrågorna sker erfarenhetsutbyte och samarbete inom Stockholmsregionen – både mellan kommuner och med landstinget. I vårt arbete med e-hälsa arbetar vi med hur framtidens vård och omsorg som helhet ska fungera, effektiviseras och förbättras med hjälp av digital teknik.

Arbetsbeskrivning

Din roll som processledare innebär att arbeta med politiskt prioriterade uppdrag i syfte att utveckla den regionala samverkan mellan länets 26 kommuner. Du driver regionala utvecklingsprocesser inom e-hälsoområdet. Du företräder Storsthlm genom att skapa och utveckla relationer och nätverk med tjänstemän och förtroendevalda från kommunerna, liksom även med regionala och nationella aktörer. Som medarbetare i uppdrag bidrar du i teamet med din kompetens och erfarenhet, till utveckling av teamarbetet, till planering, uppföljning och säkerställande av resultatet. När du har rollen som uppdragsledare leder du 1-3 personer och ansvarar då för genomförandet i enlighet med uppdragsplaner, budget och kvalitetssäkring, liksom för kommunikation, dokumentation, avrapportering och uppföljning. I dina ansvarsområden ingår omvärldsbevakning och samhällsorientering, såväl som kontinuerlig utveckling av verksamheten, till exempel metoder, processer och rutiner.

Erfarenheter och kunskaper

Vi söker dig som, utöver relevant högskoleutbildning, har erfarenhet från kommunal och/eller landstingskommunal verksamhet och som har arbetat flera år med digitaliseringsfrågor. Du har arbetat med process- eller projektledning, har erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och analyser samt är van vid mål- och resultatstyrning. Tjänsten kräver också att du uttrycker dig mycket väl på svenska i tal och skrift, att du är van att producera och presentera dokument, att du är van användare av digitala arbetsredskap samt att du behärskar engelska. Erfarenhet från socialtjänst eller hälso- och sjukvården är meriterande. Kunskap om Stockholmsregionen är också ett plus.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, utvecklingsorienterad och drivande. Att du är kommunikativ, lyhörd, prestigelös, och bra på att skapa och utveckla relationer är en förutsättning för att lyckas i rollen, då vår verksamhet handlar om samverkan, samarbete och förankring. Det krävs också viss uthållighet i kombination med strategisk förmåga och helhetsperspektiv.

Vi erbjuder en roll som innebär många kontaktytor, möjlighet att påverka och göra skillnad ur ett samhällsperspektiv – och samtidigt själv utvecklas. Du verkar i en tillväxtregion där utmaningarna är många – och hos regionens kommuner finns stor vilja till utveckling och nytänkande. Storsthlm är en arbetsplats där idéer och kreativitet uppmuntras. Vi är ett positivt och framåt team som sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen på 070 995 58 88.

Ansök härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster