Logotyp

Vi söker en processledare med kompetens inom kommunalekonomi

Storsthlm söker dig som är en erfaren ekonom och en driven relationsskapare, som vill arbeta med utveckling av kommunal samverkan inom Stockholmsregionen? Vi söker en processledare med konsultativt förhållningssätt och kommunalekonomisk kompetens.

Vi erbjuder en unik möjlighet att få medverka i de centrala processerna inom samarbetet mellan Storstockholmkommunerna i landets hetaste tillväxtregion. En region som hanterar tillväxtens paradoxer av både utmaningar och möjligheter.

Arbetsuppgifter

Din roll innebär att arbeta med politiskt prioriterade uppdrag i syfte att utveckla den kommunala samverkan i regionen. Du driver regionala utvecklingsprocesser, företräder Storsthlm genom att skapa, utveckla och underhålla relationer, kontakter och nätverk. Du har kontakt och samarbete med kommunerna liksom med regionala och nationella aktörer. I rollen ingår såväl omvärldsbevakning som att bidra till kontinuerlig utveckling av metoder, processer och arbetssätt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Din uppgift i teamet är bidra med din sakkunskap inom kommunalekonomi och erfarenhet på området. Uppgifter som statistikanalys, kostnadsjämförelser, analysera hur en förändring påverkar ekonomiskt eller att förbereda en förhandling är vanliga. Du leder uppdrag och ansvarar då för genomförandet utifrån uppdragsplaner, budget och kvalitetssäkring, liksom för kommunikation, dokumentation, avrapportering och uppföljning.

  • Du leder och utvecklar det strategiska nätverket för kommunal ekonomi, där ekonomidirektörerna från länets kommuner deltar. Det är en viktig arena för omvärldsspaning, erfarenhetsutbyte och för att förankra ekonomifrågor inom ramen för våra uppdrag.

  • Du ansvarar för omvärldsbevakning och analys av Stockholmskommunernas ekonomiska förutsättningar – t.ex. regeringens ekonomiska propositioner, utredningar, lagförslag, men också marknadsförutsättningar som påverkar ekonomin.

Kvalifikationer

Vi söker dig som, utöver relevant högskoleutbildning, har arbetat flera år i eller med kommunal verksamhet och har genuin kunskap om den kommunala ekonomin, ekonomistyrningen, statsbidrag etc. Du har arbetat med process- eller projektledning, har ett konsultativt förhållningssätt, har erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete, analyser ekonomiska analyser och statistik. Tjänsten kräver också att du uttrycker dig mycket väl på svenska i tal och skrift, att du är van att producera och presentera dokument, att du är van användare av digitala arbetsredskap samt att du behärskar engelska. Kunskap om regioner är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, utvecklingsorienterad och drivande. Att du är kommunikativ, lyhörd, prestigelös och bra på att skapa och utveckla relationer är en förutsättning för att lyckas i rollen, då vår verksamhet handlar om samverkan, samarbete och förankring. Det krävs också viss uthållighet i kombination med strategisk förmåga och helhetsperspektiv.

Storsthlm är en arbetsplats där idéer och kreativitet uppmuntras. Vi är ett positivt och framåt team som sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.

Ansökan

Ansökan och cv skickas till ansokan@storsthlm.se senast den 31 augusti.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår administrativa chef, Douglas Boldt, på 08-615 94 31 eller 073-917 94 31.