Logotyp

Gymnasieantagningen Storsthlm söker handläggare

Storsthlm är en arena för regional utveckling och samverkan mellan de 26 kommunerna i Stockholms län. Vi driver välfärds- och regional utveckling på uppdrag av kommunernas ledningar i politik och förvaltning. Gymnasieantagningen är en operativ verksamhet inom Storsthlm. På kansliet arbetar ett 40-tal personer, varav ca 15 personer på Gymnasieantagningen.

Gymnasieantagningen Storsthlm ansvarar för antagningen till gymnasieskolorna och gymnasiesärskolorna i Stockholms län, Håbo och Gnesta. Vi administrerar och förvaltar även en ungdoms- och elevdatabas för dessa kommuner. Det nuvarande antagningssystemet kommer att ersättas med ett nytt hösten 2019.

Gymnasieantagningen har precis påbörjat ett utvecklings- och införandearbete för att få det nya systemet på plats. Inför denna kommande intensiva period behöver vi förstärka med fler handläggare.

Rollen som handläggare innebär att du hanterar ärenden i antagningsprocessen på ett rättssäkert sätt. Du medverkar i att utföra och utveckla de uppdrag och uppgifter som utförs av Gymnasieantagningen inom ramen för gemensam gymnasieregion och verksamheten i övrigt. Du utformar, följer upp och utvecklar även rutiner och arbetssätt inom antagningsprocessen samt deltar i olika processer gällande utvecklings- och införandearbetet med det nya systemet. I din roll har du många kontakter med elever, föräldrar, studie- och yrkesvägledare, tjänstemän i kommunerna och hos fristående skolhuvudmän samt övriga antagningskanslier i landet. Arbetsbelastningen varierar under året med arbetstopp under maj, juni och juli.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Utforma, dokumentera, utföra och följa upp tidplaner och rutiner
  • Inhämta uppgifter och beslut från huvudmän och kommuner
  • Inhämta och registrera uppgifter och filer med elever, deras ansökningar och betyg.
  • Utforma muntlig och skriftlig information. Planera och genomföra utbildning av och support till studie- och yrkesvägledare, rektorer, kontaktpersoner och beslutsfattare.
  • Utforma och uppdatera information i interna och externa kanaler, bl.a. Gymnasieantagningens webbplats.
  • Besvara frågor per telefon, mail och vid besökstid till sökande, deras föräldrar och övriga intressenter.
  • Hantera individuella ärenden.
  • Delta vid och svara på besökandes frågor på Gymnasiemässan

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning och erfarenhet av handläggning eller kvalificerat administrativt arbete inom myndighetsutövande verksamhet eller liknande. Du har arbetat i ärendehandläggningssystem eller motsvarande. Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl på svenska. Det är viktigt att du har erfarenhet av att informera och kommunicera både muntligt och skriftligt med olika målgrupper. Det är meriterande om du har erfarenhet av systemadministrativa uppgifter och/eller som kommunikatör, liksom om du har arbetat gentemot och i möten med t.ex. klienter/elever/medborgare inom organisation, myndighet eller skola.

Som person är du strukturerad och noggrann. Du är självgående, van att hantera många samtidiga uppgifter och prioritera. Eftersom rollen innebär en mängd olika kontaktytor är det av avgörande betydelse att du är kommunikativ, tydlig, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder varierande arbetsuppgifter och många kontaktytor, möjlighet att påverka och göra skillnad ur ett samhällsperspektiv – och samtidigt själv utvecklas. Storsthlm är en arbetsplats där idéer och kreativitet uppmuntras. Vi är ett positivt och framåt team som sitter i trevliga lokaler nära Medborgarplatsen i centrala Stockholm med närhet till både tunnelbana och pendeltåg.

Anställningsform: Visstidsanställning t.o.m. 2019-09-31

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, tel 0709955888.

Ansökan

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 8 oktober.

Du ansöker på chefspoolen.se via ANSÖKlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster